20ª EDICIÓ Dissabte 30 SETEMBRE 2023

¡Compra tus entradas a talleres del Vine a Fer Cervesa!!

Entrada a la feria gratuita.

NUEVA ubicación : MASIA de la Guinegueta de Nou Barris a BARCELONA ciutat.  Plaça CA N'Ensenya,4  - 08042 Barcelona (link Googlemaps)

METRO:L3 CANYELLES y L4 Llucmajor

https://www.instagram.com/vineafercervesa/

A la actualitat la cervesa és una beguda amb un gran consum al nostre País. A pesar de ser un país eminentment vinícola, la afició per la cervesa està adquirint unes dimensiones importants, sent l'estat Espanyol el tercer estat membre productor de la Unió Europea per darrera d'Alemanya i Regne Unit i el novè país productor del mon.

 

Tradicionalment la cervesa era considerada la germana pobre del vi i fou arraconada des de la època dels romans. A la actualitat, la moda del "tapeo" ha fet ressorgir el consum de la cervesa. Malgrat la gran afició que desperta el món de la cervesa al nostre país, existeix un gran desconeixement sobre els seus orígens, la seva elaboració i varietats.

A casi tots ens resulta poc sorprenent el fet de fer vi o pa a casa. Fins fa poc temps, era molt habitual que a les masies s'enfornéssin el pa i es féssin el vi per cada any. Casi tots encara coneixem a algú que té vi casolà, o embotits de matança pròpia o derivats de la llet (formatges, mantegues, etc...) de elaboració própia. Però no ens resulta gens familiar el fer cervesa a casa, encara que es tracta d'una elaboració molt més fàcil que les anteriorment citades. Als països de gran tradició cervesera (Bèlgica, Anglaterra, Alemanya) i als Estats Units, aquesta activitat a anat arrelant amb gran èxit, fins el punt de que moltes de les petites fàbriques artesanes de gran qualitat existents ara, van néixer gràcies a que "cervesers casolans" (Home Brewing) es van atrevir a donar el salt, d'una producció destinada al consum propi, a la producció local arte-sana.

Aquesta pràctica, que tot just ara es comença a conèixer al nostre país, proporciona la satisfacció de poder realitzar de manera artesana qualsevol tipus de cervesa desitjada, aprenent la totalitat del seu procés d'elaboració i obtenint finalment un producte exclusiu i del tot personalitzat. 

Per tot aixó, neix i es perpetua gràcies a l’esforç dels aficionats voluntaris, professionals productors i de les empreses que hi participen que es descriuen en cada edició: la Associació Cervezas.info -per la elaboració de la cervesa natural-. Axins s'organitza la activitat pública-gratuïta anual "Vine a Fer Cervesa" (VFC) amb els següents objectius:

  • Donar una idea global del procés: principals ingredients utilitzats i les diferents etapes d'elaboració de la cervesa.
  • Ensenyar a distingir les diferents famílies de cerveses i a reconèixer les principals característiques de cadascuna d'elles.
  • Fomentar hàbits de consum responsable de la cervesa.
  • Ensenyar a servir adequadament els diferents tipus de cervesa i assaborir les seves principals característiques organolèptiques.
  • Descobrir diferents aspectes culturals, històrics i gastronòmics d'altres països del món, relacionats amb la cervesa.
  • Transmetre els coneixements teòrics i metodològics per pogueu fer la vostra pròpia cervesa a casa. 

I així mateix ser una plataforma de difussió i presentació de les cerveses naturals que es produeixen i comercialitzen a la nostra terra.

Aquesta activitat es de tipus gastronòmica i recolza la campanya: "Un dedo de espuma, dos dedos de frente"

 

Per tot aixó, VINE A FER CERVESA amb nosaltres !!


Talleres